Skip navigation.

Welkom

op de site van Eta Baithute, Basotho voor ‘Travel so they can learn’.

 

Na 10 jaar is Eta Baithute per 1 oktober 2015 gestopt met haar activteiten. De balans tussen inkomsten en kosten werd te scheef. In de afgelopen 10 jaar hebben we dankzij vele donateurs kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap in Malealea. Er zijn gebouwtjes neergezet voor kleuters om alvast naar school te kunnen, speelplekken ingericht, docenten getrained, er is schoolmateriaal gekocht en geïnvesteerd in community building. Dankzij een goede relatie met het Trustfund, dat wordt geleid door betrokken en capabele bewoners van Malealea, hebben we er vertrouwen in dat het geld goed is besteed. In 2008 en 2011 hebben we dat ook met eigen ogen gezien.

Wij danken onze donateurs voor hun steun en bijdragen, en wilt u blijven geven? Dat kan via onderstaande organisaties. Of u gaat het zelf brengen, dat heeft u meteen een prachtige reis en een verblijf op een adembenemende plek!

 

Broertjes aan het spelen

Broertjes aan
het spelen

In Malealea is het Malealea Development Trustfund (MDT) actief, dat sponsoren werft voor o.a. schoolprojecten. Het MDT verzamelt alle aanvragen uit de dorpen en beoordeelt ze op haalbaarheid en prioriteit.

In het centrum ligt een lodge waar veel toeristen een paar dagen doorbrengen. Van hier uit worden vele activiteiten georganiseerd die bijdragen aan de inkomsten van de bewoners en aan de fondsen van het MDT

De stichting Solma financiert verscheidene projecten in Malealea,